L’Associació cultural El Biblionauta és un projecte sense ànim de lucre dedicat a la divulgació de la literatura de ciència-ficció i fantasia en llengua catalana a través de diverses iniciatives.

El Biblionauta va debutar en línia el 29 de desembre de 2012 com un web, que publicava comentaris originals sobre relats de literatura fantàstica en català, obra d’un grapat d’autors de diversos camps, professionals i aficionats del gènere, les opinions dels quals eren 100% independents.

Actualment, seguim amb l’activitat del web, però El Biblionauta ha crescut amb els anys i avui dia també és una wiki –l’enciclopèdia lliure de la ciència-ficció en català–, uns premis literaris, un concurs de microrelats i un seguit de publicacions, disponibles gratuïtament per als nostres subscriptors a través del quiosc virtual, entre les quals destaca la revista Freakcions, de periodicitat anual.

D’ençà l’any 2020, l’Associació Cultural El Biblionauta consta inscrita legalment en el registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya. També des d’aquest any roman vinculada legalment, malgrat que com a ens autònom, a les iniciatives de difusió del fantàstic en català de l’Agrupació d’Amics de la Ciència-Ficció en Català (AACFC).

© 2020 La junta directiva