Maria Àngels Anglada

anglada

Maria Àngels Anglada

Vic, 9 de març de 1930 — Figueres, 23 d’abril de 1999. Fou poeta, novel·lista, crítica i assagista literària. Llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, va conrear la crítica literària, amb atenció especial als poetes catalans i italians, la poesia, la narrativa i els estudis clàssics (en especial els mites grecs, sobretot Zeus i Apol·lo). És autora de Les closes (1978), Kyparíssia (1980), Columnes d’hores (1990), El violí d’Auschwitz (1994) i Poesia completa (2009), entre altres. Va col·laborar assíduament a les revistes literàries El Pont, Reduccions. Revista de poesia i Canigó, i al setmanari comarcal 9 País, de Figueres, on va exercir molts anys la docència (com a professora de l’INS Ramon Muntaner i a les Escolàpies), tant en la seva especialitat com en la de literatura catalana. 

Membre numerari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans des de 1991, el 1994 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi, i el 1996 va ser nomenada filla adoptiva de Figueres. El 2004 la Universitat de Girona creà la Càtedra M. Àngels Anglada, amb l’objectiu de promoure la seva obra i la dels escriptors gironins.

Publicacions de l'autor