Rokeya Sakhawat Hossain

Rokeya Sakhawat Hossain

Rokeya Sakhawat Hossain

Rangpur, 9 de desembre de 1880 – Calcuta, 9 de desembre de 1932. El seu nom era Begum Rokeya Sakhawat Hossain. Va ser una escriptora bengalí, pensadora, educadora, activista social i defensora dels drets de la dona. Considerada com la feminista pionera de Bangla Desh, va escriure novel·les, poemes, contes, sàtires, tractats i assajos. En els seus escrits, sostenia que tant els homes com les dones han de ser tractats com a éssers racionals per igual, i que la falta d’educació és la principal raó de la discriminació vers les dones.

Entre les seves obres destaquen «El somni de la sultana» (1908), un relat de ciència-ficció situat en un món governat per dones anomenat Terra de les Dones, i Padmarag (1924), una novel·la utòpica feminista.

Publicacions de l'autora