Roser Cardús

perfil-noia.png

Roser Cardús

Barcelona, 1 de setembre de 1921 — 10 de novembre de 1974. Va ser novel·lista i traductora. Durant la guerra civil espanyola, el periodista i editor Josep Janés i Olivé va encarregar a una jove Roser Cardús, de divuit anys, la traducció al català de Flush de Virginia Woolf (1933). El 1945 va contraure matrimoni amb Antoni Solans i Ferré, company d’universitat amb el qual va tenir cinc fills.

És molt conegut el seu treball de recopilació de contes infantils El príncep bandoler (1958). Va publicar el llibre de contes La noia del rostre canviant (1960), i el 1962 va guanyar el IX Concurs de contes literaris de l’Associació “Comtal” amb el relat “La subhasta”, publicat en el recull Els millors contes de el Premi “Comtal” (1963).

Roser Cardús va morir a la primerenca edat de cinquanta-quatre anys, de manera que alguns dels seus textos literaris s’han publicat de manera pòstuma, gràcies a la tasca del seu marit.

Publicacions a elbiblionauta.com:
“La tolerància”