Víctor Mora

vmora.jpg

Víctor Mora

Barcelona 1931-2016. Emigrat a França durant la Guerra civil espanyola, va retornar a Barcelona el 1941. De formació autodidacta, va aprendre llegint llibres d’aventures i còmics. A vint anys va ser contractat per l’editorial Bruguera com a redactor i traductor. En aquesta editorial va crear el personatge que el faria més famós: el Capitán Trueno. Anys després també va crear El Jabato. També són fruit de la seva feina Dani Futuro, El Corsario de Hierro, El Sheriff King, El Cosaco Verde, Taramis, Felina, Les anges d’acier, Les inoxidables i Les chroniques de l’innomé. En el camp del còmic, s’ha d’esmentar a més que va recuperar la revista TBO, que va dirigir entre 1988 i 1992. La primera novel·la publicada per Mora fou Els plàtans de Barcelona. En no superar el filtre de la censura, va veure la llum a París en francès el 1966 i fins al 1972 no es publicaria en català. Amb aquesta obra s’inicia una trilogia que completen París flash-back (1978) i El tramvia blau (1985). El mateix any 66 sí que es publica El cafè dels homes tristos i La pluja morta. La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües (alemany, búlgar, castellà, francès, hongarès, portuguès, romanès, rus i txec).

Publicacions a elbiblionauta.com:
“Molta nit”