Diferència entre revisions de la pàgina «Víctor Nubla»

De CiFipèdia
Jump to navigation Jump to search
(Es crea la pàgina amb «{{Biografies| |Nació= Catalunya |dia naixement= 28| mes naixement= de juliol| any naixement= de 1956 | lloc naixement=a Barcelona (Catalunya) |dia mort= 31| mes mort...».)
 
Línia 27: Línia 27:
 
==Referències==
 
==Referències==
 
<references />
 
<references />
 
==Bibliografia==
 
  
 
==Enllaços externs==
 
==Enllaços externs==

Revisió del 10:53, 7 abr 2020

Infotaula de premiVíctor Nubla
Nacionalitat: Catalunya
Naixement: 28 de juliol de 1956 a Barcelona (Catalunya)
Mort: 31 de març de 2020 a Barcelona
Ocupació: Escriptor, músic, compositor, il·lustrador i dissenyador gràfic
Premis: -

Víctor Nubla (Barcelona 1956 - 2020)[1] fou escriptor, músic, compositor, il·lustrador i dissenyador gràfic.

Vida

Ha escrit narrativa, assaig i poesia, a més de columnes d'opinió en premsa i textos sobre gastronomia. Entre 2009 i 2011 fou codirector de la revista de pensament Marabunta. Entre les seves obres literàries cal destacar Sistemas de interpretación del mundo, Tratado sobre los frenos i Ensayo contra la rueda, Cómo caza un dromedario o El Viaje Secreto de Elidan Marau a través del Mar de Leche[2]. En català va desenvolupar la seva carrera lioterària a l'editorial males Herbes. Va començar col·laborant amb relats curts en la revista del mateix nom i, ja cristal·litzada l'editorial, hi va publicar El regal de Gliese, Les investigacions del cap Pendergast[3] i Metal·lúrgia, el seu últim llibre.

Com a músic, treballava amb el clarinet, tant acústic com processat electrònicament, el sampler i el sintetitzador. Ha publicat més d'un centenar de discos amb diversos projectes musicals, entre els quals cal destacar els grups Macromassa, Dit i Aixònoéspànic, dels quals ha estat fundador, a més de comptar amb una extensa discografia en solitari. Ha col·laborat amb nombrosos músics al llarg de la seva carrera, entre ells Francisco López, Kasper T. Toeplitz, Tim Hodgkinson, Jochen Arbeit, Robin Storey i Clónicos.

Ha estat membre fundador de la Bel Canto Orchestra i de l'European Improvisers Orchestra. També ha compost música per a dansa, teatre i cinema. Fou el director de festival internacional de música experimental LEM, que organitza Gràcia Territori Sonor, entitat de la qual fou membre fundador.

En el camp visual va ser responsable de la imatge gràfica del Festival LEM i va realitzar la mateixa feina per altres esdeveniments, com el festival Le Bruit de la Neige, a més de nombroses portades de disc i il·lustracions per a les revistes Marabunta i les Males Herbes.

Obra CiFiCAT

 • El llibre dels Bèsties o el rapte de la capibara (amb Roger Atrofe). Barcelona: Biblioteca para Misántropos, 2010.
 • El Regal de Gliese. Barcelona: Les Males Herbes, 2012.
 • Punts de fuga (amb diversos autors). Barcelona: Males Herbes, 2015.[4]
 • Les Investigacions del Cap Pendergast. Barcelona: Males Herbes, 2016.[5]
 • Metal·lúrgia. Barcelona: Males Herbes, 2020.[6]

Referències

 1. «S’ha mort el músic i escriptor Víctor Nubla». Vilaweb, 31 de març de 2020 [Consulta: 7 d'abril 2020].
 2. Castillo, David: «Rumb a la imaginació i la fantasia». El Punt Avui, 18 de setembre de 2016. [Consulta: 7 d'abril de 2020]
 3. Pons Alorda, Jaume C.: «Víctor Nubla, un antídot perfecte». Nació digital, 26 de gener de 21017. [Consulta: 7 d'abril de 2020]
 4. Genís, Daniel: «Punts de fuga», ressenya a El Biblionauta, 29 de maig de 2015. [Consulta: 7 d'abril de 2020].
 5. Genís, Daniel: «Les investigacions del cap Pendergast», ressenya a El Biblionauta, 10 de febrer de 2017. [Consulta: 7 d'abril de 2020].
 6. Genís, Daniel: «Metal·lúrgia», ressenya a El Biblionauta, 23 de gener de 2020. [Consulta: 7 d'abril de 2020].

Enllaços externs