Portada

De CiFipèdia
Jump to navigation Jump to search

Benvinguts a la CiFipèdia
L'enciclopèdia lliure de la ciència-ficció i la fantasia en català

dilluns 23 de maig de 2022
CiFipèdia té 81 articles
[+] Més estadístiques

Presentació

La CiFipèdia és un projecte de l'Associació Cultural El Biblionauta, en col·laboració amb l'Agrupació d'Amics de la Ciència-Ficció en Català i la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia. Oficialment es posa en marxa el 25 de novembre de 2018, en el marc de la II CatCON de Vilanova i la Geltrú. El seu objectiu principal és confegir una gran base de dades de premis, obres i autors i autores, tant històrics com contemporanis, de literatura fantàstica en llengua catalana.

El projecte adopta la forma d'una wiki, per tal de facilitar la col·laboració i l'intercanvi d'informació entre els aficionats.

Objectiu

La CiFipèdia no pretén reduplicar continguts que ja es poden trobar a la Viquipèdia, sinó que neix amb la voluntat d'esdevenir una enciclopèdia que aprofundeixi en la literatura de ciència-ficció i fantasia en llengua catalana. De tal manera que és en aquests aspectes que centra el seu interès i és en enriquir les informacions relatives a aquests camps d'estudi que s'han de centrar els col·laboradors.

Col·labora

Si t'interessa l'estudi i la investigació de la literatura de gènere fantàstic en català, pots col·laborar de diferents maneres per alimentar i fer créixer la CiFipèdia:

  1. Com a bibliotecari, col·laborant en la recopilació, la publicació i la classificació de continguts, per la qual cosa hauràs de sol·licitar prèviament la creació del teu usuari.
  2. Aportant els teus treballs perquè siguin publicats i classificats dins la CiFipèdia, quedant així disponibles per a qualsevol que vulgui consultar-los.
  3. Recopilant o suggerint treballs per a la seva posterior publicació i classificació dins la CiFipèdia.

Per on comencem?

Seguint l'ordenació cronològica que va marcar Antoni Munné-Jordà en la seva obra Futurs Imperfectes, hem decidit dividir la història de la literatura catalana fantàstica en una sèrie de períodes històrics, i ens hem proposat començar a treballar pels primers: La primitiva literatura fantàstica catalana (1875-1939) i La literatura fantàstica catalana sota la dictadura (1939-1975).

Per tal de coordinar bé la feina i, alhora, premiar la participació de tothom, volem endegar periòdicament CiFiprojectes Específics encarats a potenciar els articles sobre la vida i l'obra d'algun autor d'aquests períodes. Ara mateix, el CiFiprojecte actiu en el qual pots participar és aquest.


Tots fem la CiFipèdia!


NOTA: Per a crear i modificar continguts de la CiFipèdia cal ser-ne usuari registrat. Tant per assegurar uns mínims de rigor, com per evitar spam, vandalisme i qualsevol ús indegut de la CiFipèdia, s'ha deshabilitat l'opció d'autoregistrar-se i les persones interessades a col·laborar en la publicació i la classificació de continguts hauran de sol·licitar prèviament la creació d'un usuari escrivint-nos a l'adreça de correu info@elbiblionauta.com.