Diferència entre revisions de la pàgina «Portada»

De CiFipèdia
Jump to navigation Jump to search
Línia 20: Línia 20:
 
   
 
   
 
===Presentació===
 
===Presentació===
La CiFipèdia és un projecte de l'[[Associació Cultural El Biblionauta]], en col·laboració amb l'[[Agrupació d'Amics de la Ciència-Ficció en Català]] i la [[Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia]]. Oficialment es posa en marxa el 25 de novembre de 2018, en el marc de la II [[CatCON]] de Vilanova i la Geltrú. El seu objectiu principal és confegir una gran base de dades de premis, obres i autors i autores, tant històrics com contemporanis, de literatura fantàstica en llengua catalana.  
+
La CiFipèdia és un projecte de l'[[Associació Cultural El Biblionauta]]. Oficialment es posa en marxa el 25 de novembre de 2018, en el marc de la II [[CatCON]] de Vilanova i la Geltrú. El seu objectiu principal és confegir una gran base de dades de premis, obres i autors i autores, tant històrics com contemporanis, de literatura fantàstica en llengua catalana.  
  
 
El projecte adopta la forma d'una wiki, per tal de facilitar la col·laboració i l'intercanvi d'informació entre els aficionats.
 
El projecte adopta la forma d'una wiki, per tal de facilitar la col·laboració i l'intercanvi d'informació entre els aficionats.

Revisió del 08:25, 27 feb 2021


Benvinguts a la CiFipèdia
L'enciclopèdia lliure de la ciència-ficció i la fantasia en català

dilluns 23 de maig de 2022
CiFipèdia té 81 articles
[+] Més estadístiques

Presentació

La CiFipèdia és un projecte de l'Associació Cultural El Biblionauta. Oficialment es posa en marxa el 25 de novembre de 2018, en el marc de la II CatCON de Vilanova i la Geltrú. El seu objectiu principal és confegir una gran base de dades de premis, obres i autors i autores, tant històrics com contemporanis, de literatura fantàstica en llengua catalana.

El projecte adopta la forma d'una wiki, per tal de facilitar la col·laboració i l'intercanvi d'informació entre els aficionats.

Objectiu

La CiFipèdia no pretén reduplicar continguts que ja es poden trobar a la Viquipèdia, sinó que neix amb la voluntat d'esdevenir una enciclopèdia que aprofundeixi en la literatura de ciència-ficció i fantasia en llengua catalana. De tal manera que és en aquests aspectes que centra el seu interès i és en enriquir les informacions relatives a aquests camps d'estudi que s'han de centrar els col·laboradors.

Col·labora

Si t'interessa l'estudi i la investigació de la literatura de gènere fantàstic en català, pots col·laborar de diferents maneres per alimentar i fer créixer la CiFipèdia:

  1. Com a bibliotecari, col·laborant en la recopilació, la publicació i la classificació de continguts, per la qual cosa hauràs de sol·licitar prèviament la creació del teu usuari.
  2. Aportant els teus treballs perquè siguin publicats i classificats dins la CiFipèdia, quedant així disponibles per a qualsevol que vulgui consultar-los.
  3. Recopilant o suggerint treballs per a la seva posterior publicació i classificació dins la CiFipèdia.

Per on comencem?

Seguint l'ordenació cronològica que va marcar Antoni Munné-Jordà en la seva obra Futurs Imperfectes, hem decidit dividir la història de la literatura catalana fantàstica en una sèrie de períodes històrics, i ens hem proposat començar a treballar pels primers: La primitiva literatura fantàstica catalana (1875-1939) i La literatura fantàstica catalana sota la dictadura (1939-1975).

Per tal de coordinar bé la feina i, alhora, premiar la participació de tothom, volem endegar periòdicament CiFiprojectes Específics encarats a potenciar els articles sobre la vida i l'obra d'algun autor d'aquests períodes. Ara mateix, el CiFiprojecte actiu en el qual pots participar és aquest.


Tots fem la CiFipèdia!


NOTA: Per a crear i modificar continguts de la CiFipèdia cal ser-ne usuari registrat. Tant per assegurar uns mínims de rigor, com per evitar spam, vandalisme i qualsevol ús indegut de la CiFipèdia, s'ha deshabilitat l'opció d'autoregistrar-se i les persones interessades a col·laborar en la publicació i la classificació de continguts hauran de sol·licitar prèviament la creació d'un usuari escrivint-nos a l'adreça de correu info@elbiblionauta.com.