Diferència entre revisions de la pàgina «Joaquim Cusí i Furtunet»

De CiFipèdia
Jump to navigation Jump to search
(Es crea la pàgina amb «{{Biografies| |Nació= Catalunya |dia naixement= 3| mes naixement= de maig| any naixement= de 1879 | lloc naixement=a Llers (Catalunya) |dia mort= 21| mes mort= de m...».)
 
 
Línia 13: Línia 13:
  
 
==Obra CiFiCAT==
 
==Obra CiFiCAT==
* ''[[Història d'un àtom]]'' i '[[Un viatge a l'imperi dels astres]]''. Dins ''Fantasies i contes per a gent jove'', Barcelona: 1961.
+
* «Història d'un àtom» i «Un viatge a l'imperi dels astres». Dins ''Fantasies i contes per a gent jove'', Barcelona: Gràficas Marina, 1961.
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Revisió de 09:55, 15 nov 2020

Infotaula de premiJoaquim Cusí i Furtunet
Nacionalitat: Catalunya
Naixement: 3 de maig de 1879 a Llers (Catalunya)
Mort: 21 de maig de 1911 a Figueres (Catalunya)
Ocupació: Farmacèutic
Premis: -

Joaquim Cusí i Furtunet (Llers, Alt Empordà, 3 de maig de 1879 — Barcelona, 21 de maig de 1968) fou farmacèutic i almenys sabem que l'any 1961, amb el pseudònim d'Abel, va publicar dins de Fantasies i contes per a gent jove dos relats de caire fantàstic, «Història d'un àtom» i «Un viatge a l'imperi dels astres», acompanyats d'uns dibuixos a ploma de la prestigiosa il·lustradora i escriptora especialitzada en llibres infantils Elvira Elias.

Vida

Es llicencià a Barcelona el 1911. Establert a Figueres, a instàncies de l’oftalmòleg Francesc Agulló desenvolupà la preparació de la pomada oftàlmica a l’òxid groc de mercuri (fórmula de Pagenstecher), que obtingué una àmplia difusió arreu del món i li permeté desenvolupar una empresa farmacèutica familiar, especialitzada en productes oftàlmics. Traslladada l’empresa al Masnou, adquirí el 1921 l’apotecaria del monestir benedictí de Santa Maria la Real de Nájera (Logronyo), reinstal·lada al Masnou com a museu de farmàcia i medicina. El 1925 fundà els Laboratoris del Nord d’Espanya (els quals, després de la seva mort, reberen el nom de Laboratoris Cusí, SA), que dirigí amb el seu cosí Rafael i que arribaren a ser líders del sector oftalmològic a l’Estat espanyol. El 1995 l’empresa fou adquirida per Alcón, filial del grup Nestlé. El 1958 Joaquim Cusí ingressà a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Barcelona. Fou també membre de la germandat de Poblet.

Obra CiFiCAT

  • «Història d'un àtom» i «Un viatge a l'imperi dels astres». Dins Fantasies i contes per a gent jove, Barcelona: Gràficas Marina, 1961.

Referències


Bibliografia

Enllaços externs